A filmzenékből összeállított koncertek műsorán a leghíresebb filmzeneszerzők művei csendülnek fel, mint pl. John Willams, Ennio Morricone, Klaus Badelt darabjai. Emellett minden alkalommal szerepel a műsoron több olyan klasszikus zenei alkotás, amely egy-egy híres film révén vált igazán ismertté.

A program gerincét az utóbbi évtizedek legnagyobb kasszasikerei alkotják (Star Wars, Indiana Jones, Harry Potter, a Karib-tenger kalózai, Titanic, Die Hard, Gladiátor, Spiderman), de helyet kapnak régebbi klasszikusok (pl.: Volt egyszer egy vadnyugat, A Jó, a Rossz és a Csúf) és népszerű animációs filmek is (Shrek, Oroszlánkirály). A zeneirodalom egy-egy nagy alakjához fűződő filmalkotásban (pl.: Farinelli, Mozart) felcsendülő zeneművek is gyakran megszólalnak egy-egy ilyen összeállításban. Az aktuális ország közönsége számára minden alkalommal választunk közkedvelt, hazájukhoz kapcsolódó filmekből ismert dallamokat is.

A műsorból soha nem maradhat el a humor! Valóságos karmesteri bravúrnak számít például a híres Chaplin kisfilm, a Diktátor, Brahms V. magyar táncának dallamaival való élő zenei kísérete, vagy a Tom és Jerry sorozat Strauss Denevér-nyitányára és Liszt II. Magyar rapszódiájára „komponált” epizódjai” - ez utóbbiban a zongoraművész és a zenekar utánozhatatlan virtuozitással kíséri a vásznon zajló eseményeket. A hangversenyeken a választott műsorszámoktól függően neves énekes és hangszeres szólisták színesíthetik az élményt. Az előadást a közönség számára Hollerung Gábor karmester szellemes, tartalmas összekötő szövegei teszik még emlékezetesebbé, a zeneműveket valóban közel hozva a hallgatósághoz. Kérésre saját programverzióit is összeállítunk, illetve egyéni filmzene listákat is megvalósítunk!

 

 

Referenciák

Kapcsolat

LOMBOS Pál

ügyvezető igazgató, művészeti vezető
+36 30 47 67 464
p.lombos@heurekamusic.com

GÁLL Franciska

Office Manager, Booking
+36 20 381 8663
f.gall@heurekamusic.com

MARTYIN Nikolett

Booking
+36 70 339 1568
n.martyin@heurekamusic.com